De nieuwe VijzelCourant no. 2, 2024

Cover De nieuwe VijzelCourant no. 2, 2024

Eindelijk begint het voorjaar zich te laten zien.
Maart en april gaven ons wisselend weer.
Zo ook de dagen die achter ons liggen. Zo was het Koningsdag en hingen de vlaggen met wimpel uit.
Om niet lang daarna de vlag halfstok in de standaard te zien.

Op verschillende plekken kwamen we bij elkaar om stil te staan bij de oorlogsslachtoffers. Precies om acht uur hielden de trompetklanken op en gingen de lantarens aan. Toepasselijk vielen er zachte regendruppeltjes. Ze vielen omdat er elke dag steeds meer oorlogsslachtoffers bij komen in de wereld, geen beste wereld. En wij? Wij hebben het goed, leven in vrijheid en laten de volgende dag de vlag weer wapperen, zonder wimpel volgens de etiquette, en vieren Bevrijdingsdag met een groot concert op de Amstel.

Wij mogen schrijven over wat we willen. Voor deze editie ging ik op stap met Agnes, ons nieuwe redactielid, naar het kantoor van Stichting De Kindertelefoon. Een mooi onderwerp, waarvoor te weinig de aandacht is de laatste jaren maar waarnaar onverminderd druk gebeld en geschat wordt door de kinderen. Samen reizen met Agnes leert mij haar ook beter kennen. Ze vindt het schrijven voor de krant zo leuk, ze vertelt dat ze er energie van krijgt. Ze is al bezig met een artikel voor de volgende editie. Als ik naar haar stralende gezicht kijk merk ik dat ik weer energie van haar krijg. Zoals ik dat ook krijg als alle redactiestukken en -beelden binnenlopen en zo geduldig geredigeerd worden. We hebben een mooi team van onmisbare oudgedienden en jonge enthousiaste leden. Een redactie die alleen samen een mooie krant kan maken. Ik denk dat het weer gelukt is. We hopen dat jij die ervaring deelt.

Zij die het mogelijk maakten:
De redactie medewerkers:
Helena Arntz, Sebastiaan van Beek, Erna van den Berg, Yolanda Bieckman (AFM), Aad Doorduijn, Delano, Carolus van Doornen, Mc Donald, Gerrit Eijkelboom , Cafe Eijlders- Paul Lokkerbol, Reinier Gerritsen, Jolanda Janssen, Marleen Jansen, Pamela Kalkman, Maartje Thoen-Houben, Red Light Jazz – Taboe, Isabel Kleijne (DNB), Veerle Thoen, Bowie Verschuren, Paul Venema, Jeska Verstegen, Paul Weller, Agnes Zenta.
Anja Verberne (eind redactie), Lulu van Dijck (grafische vormgeving),
Illustraties Jeska Verstegen en Floris Tilanus.
Bezorging: McDonald, Delano.
Drukwerk: Rodi rotatiedruk
Afwerking: After Press Group
Uitgever: prre*

De Samenwerking met de Gemeente Amsterdam stadsdeel centrum, Stadsgoed, en De Nederlandsche Bank.

En de adverteerders: Amsterdam Mon Martre, Domus Valuas, John Dory visrestaurant, rooshert, Vroom architekten, Mail & Female, De Galerij, Patteserie Holtkamp, café Krom, Body Spice, prre* communicatie, My home, De Amsterdamse Salonvloot, Jan Star Bloemen, The Basement fitness,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *